vrijdag 22 juli 2011

BELLY WIEN TOCH IN KAMPERLAND

De tent van circus Belly Wien zit tijdens de premièrevoorstelling in Kamperland bij lange na niet vol.Toch is het moeilijk onder de bezoekers iemand te vinden die wat heeft meegekregen van het conflict tussen de gemeente Noord-Beveland en Belly Wien. Wie wel wat heeft horen waaien, haalt zijn schouders op.

Pierre Nuits uit het Belgische Sint-Pieters-Voeren heeft het circus woensdagmiddag al gespot. Met zijn vrouw Elke en drie kinderen bekeken ze op het terrein al alle dieren. Nu zijn ze terug om een kaartje te kopen want: ,,We zagen dat de beesten hier heel goed behandeld worden. Alles is schoon. Onveilig? We hebben niet de indruk. Het ziet er allemaal netjes en stevig uit."

Gerard Braken uit Maastricht en zijn gezin waren te laat voor de première. ,,Ik had begrepen dat de voorstelling was afgelast. Wij zitten hier vlakbij op de camping en waren vast van plan om te komen kijken, maar op de borden hadden de buren gelezen dat het niet doorging. We waren verbaasd toen we een wandelingetje maakten en de muziek hoorden.''

Nu loopt Gerard met zijn kinderen op het terrein waar de dieren verblijven en ze zien hoe de beesten aan de muziek horen dat ze aan de beurt zijn om op te treden. Zodra Proud Mary uit de luidsprekers klinkt, schrijden de kamelen in slagorde de tent in.

Braken is niet de enige die dacht dat de voorstelling niet doorging.. Terwijl in de tent een kleine 200 man de voorstelling volgen, lopen buiten meer dan vijftig dierenkijkers.

De gastheer bij de poort weet wel hoe het komt: ,,De plakkaten zijn afgeplakt met strips waarop stond 'afgelast'. Nee dat was niet de gemeente Noord-Beveland. We maken dat wel vaker mee. Het zijn de dierenactivisten die dat doen. Wij halen de strips weer weg, en zij plakken ze terug. Geeft niets hoor, al die mensen die nu hier rondlopen, komen gewoon morgen."

Voor de gemeente hebben de circusmensen weinig begrip. ,,We hebben dit maanden vantevoren van het waterschap gehuurd en er ook grof voor betaald."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten