zaterdag 15 oktober 2011

WINTERCIRCUS APELDOORN

De voorbereidingen voor het 18de wintercircus draaien op volle toeren. Want hoewel het circus pas op 23 december in Apeldoorn gaat spelen, begint de tournee al op 14 oktober a.s. De premiere is in Ajaccio, op Corsica.

Een enorme logistieke uitdaging. Alle artiesten en dieren verzamelen zich in Marseille om vandaar per boot naar Corsica te vertrekken, waar men 6 dagen gaat spelen. Nog nooit werd het eiland door zo'n grote, schitterende show bezocht en er is nu al een run op de kaarten. (zie http://www.imperialshow.com/ )

Na Corsica reist het hele circus dwars door Frankrijk naar België om daar vanaf 28 oktober het Circusfestival van Namen te verzorgen, dan gaat de stoet naar Doornik en Lille en daarna haast de caravaan van meer dan 100 wagens zich naar Apeldoorn om vanaf 20 dec. het Vison Park, aan de Oude Apeldoornseweg te bezetten.

Het opbouwen van de circusstad is een bezienswaardigheid op zich. Zeker vorig jaar in een meter sneeuw, hopelijk blijft dat de mensen dit jaar bespaard. Terwijl de bouwers de tenten laten verrijzen, worden aangrenzend de stallen voor de olifanten, paarden en kamelen opgezet. En naast de nostalgische circuswoonwagens, placeren de artiesten uit Italië, Spanje, Rusland, de Tsjechische Republiek, Bulgarije en Mongolië hun riante caravans rond de grote tenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten