zondag 28 augustus 2011

NIEUWE TENT VOOR MOIRA ORFEI ITALIE


Het Italiaanse Circo Moira Orfei staat t/m 18 september in Bergamo bij het vliegveld Orio. Het was eigenlijk de bedoeling dat daar voor het eerst het nieuwe knalroze chapiteau opgebouwd zou gaan worden. De nieuwe tent is iets kleiner dan de huidige. Er is ook een nieuw gradin van Ansechi met 1600 comfortabele zitstoelen (de huidige tent heeft 2000 zitplaatsen). Het wagenpark wordt helemaal opnieuw geschildert in knalgeel met roze letters Moira Orfei (dezelfde kleur als het nieuwe Chapiteau).
Moira is nog steeds een begrip in Italie en iedere voorstelling maakt zij een rondje door de piste in haar zwarte cabrio en wordt ze toegejuicht door het talrijke publiek. De voorstelling van gisteravond werd bijgewoond door bijna 2000 bezoekers!
Helaas raakte Gerd Koch gisteravond gewond tijdens zijn optreden. Hij viel en brak zijn pols. Met gierende pijn heeft hij toch nog bovenstaande foto gemaakt van het bezoek van de Hollanders dit weekend aan Moira Orfei. Hierna is Gerd direct opgenomen in het ziekenhuis in Bergamo. Het bleek een zeer gecompliceerde breuk te zijn en hij moest direct geopereerd worden.
Circo Moira Orfei is een showcircus. Live orkest, prachtig licht en een groot ballet. Sterke roofdierendressuur van Stefano, welke met zijn vriendin Brigitta Boccoli een groot aandeel heeft in het programma wat naast de huisnummers (exotenparade, hogeschool, ponnies, kinderen Orfei en (helaas) nog maar 1 Indische olifant)) de zeeleeuwen van Pedersen, vliegende trapeze en muzikale clownerie bevat.

                                                  Nieuw beschilderde wagens bij Moira Orfei.
                                                     Nog steeds een indrukwekkende zaak.
Morgen meer foto's van Moira Orfei! En in het volgende CIRCUS PHOTO MAGAZINE een uitgebreide reportage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten