vrijdag 27 mei 2011

CIRQUE ZAVATTA NIET WELKOM

Circus Zavatta is na het gedwongen en vroegtijdige vertrek uit Sint-Truiden neergestreken in Halen. De wagens staan er op een privéterrein aan de rode lichten op de gewestweg Hasselt-Diest. De eigenaar heeft daarvoor zijn toestemming gegeven, maar de stad en de buurt willen het circus zo snel mogelijk weg.

Het Franse circus had tot 29 mei in Sint-Truiden willen blijven, maar het stadsbestuur dwong het om vroeger te vertrekken. De dagen voordien had het circus al over het houden van de dieren met de stad in de clinch gelegen. De circusleiding ging aankloppen bij Louis Grosemans uit Spalbeek, eigenaar van het bewuste perceel grond in Halen.

“Kennissen die de show in Sint-Truiden hebben gezien, waren daarover heel enthousiast. De dieren worden in het circus ook heel goed verzorgd. Dus wij zagen geen probleem”, zegt dochter Corine Grosemans.

“Het circus wil een week in Halen blijven. We hebben op papier gezet dat de circusmensen bij hun vertrek alles opruimen en dat ze het terrein in zijn oorspronkelijke staat achterlaten.”

Verrassing
Het circus staat met zijn hele hebben en houden in Halen, dus ook met de wagens met de exotische dieren. Het stadsbestuur van Halen was compleet verrast door de komst.

Burgemeester Willy Neven: “Wij hebben alleszins geen toestemming verleend om hier een show te komen geven. Als het circus van de perceeleigenaar zijn wagens op het terrein mag laten staan, is er op het vlak van stedenbouw geen probleem.

Wel onderzoeken we of de wetgeving inzake dierenwelzijn en milieu wordt gerespecteerd. Ook als het circus - tegen ons verbod in - toch een show wil geven, kunnen we optreden.”

De leiding van het circus is de hele heisa beu: “Hier in Limburg zijn we duidelijk niet welkom. In Antwerpen is men veel gastvrijer. Wij willen hier in Halen gewoon met onze wagens blijven staan, geen show geven.”

Bron: Het Belang van Limburg 27/05/2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten